Terug

Voorafregeling

Heel wat mensen nemen nu al hun voorzorgen om hun familie te ondersteunen in een moeilijke periode. Het biedt hen gemoedsrust, voor wanneer ze er zelf niet meer zullen zijn. Het verdriet kan je hen niet besparen, de kosten gelukkig wél. Het is ook mogelijk om vooraf je uitvaartwensen vast te leggen, zodat jouw naasten die keuzes niet meer moeten maken.

Sfeerbeeld Uitvaartzorg Leo

Een uitvaartverzekering verlicht het afscheidsproces

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van je begrafenis of crematie. Zo moeten je nabestaanden zich geen financiële zorgen maken. Daarnaast kunnen wij je familie ook helpen met de praktische en administratieve zaken ná de uitvaart. Door deze zaken op voorhand vast te leggen, neem je heel wat praktische bekommernissen uit hun handen en kan je aanzienlijk hun afscheidsproces verlichten.


Een uitvaart volgens jouw wensen

Afscheid nemen is onmisbaar in het rouwproces. Een persoonlijk afscheid dat het leven van de overledene weerspiegelt, maakt een belangrijk onderdeel uit van dat proces. Je kan een wilsbeschikking opstellen, waarin je reeds meerdere puzzelstukken aanreikt. Bij overlijden bezorgen wij je wensen aan je nabestaanden. Samen met hen gaan we dan aan de slag en vullen we de puzzel aan. Zo creëren we voor iedereen een persoonlijk, warm afscheid.

Deze wilsbeschikking laat je toe om je persoonlijke uitvaartwensen vast te leggen. Laat jouw familie en vrienden ook weten dat je een wilsbeschikking hebt en waar je die bewaart, bijvoorbeeld bij je verzekeringspapieren. De wilsbeschikking is geen rechtsgeldig document, maar dient als leidraad voor het regelen van de uitvaart. Wil je er zeker van zijn dat je jouw wensen wel rechtsgeldig vastlegt? Dan heb je 2 mogelijkheden:

  1. Schrijf je laatste wensen eigenhandig uit en zet de datum en jouw handtekening eronder. Dit noemt men een codicil.
     
  2. Laat je wensen door een notaris in een testament vastleggen.

Heb je nog vragen? Kom gerust bij ons langs, dan leggen wij je vrijblijvend de verschillende mogelijkheden uit.