Over ons

Drie generaties lang ervaring

Uitvaartzorg Leo vormt een vaste waarde in Ieper. De zaak is vernoemd naar Leo Ameel, de oprichter. Leo begon in zijn restaurant ’t Torretje met de eerste rouwmaaltijden, in 1983 zette hij de stap naar uitvaartverzorging. Vandaag de dag is Uitvaartzorg Leo gekend voor de service, professionaliteit en menselijkheid, die ze telkens weer bieden.

Buitengevel Uitvaartzorg Leo

Hoe het allemaal begon

Uitvaartzorg Leo is een familiebedrijf dat al 3 generaties lang begrafenissen verzorgt. Leo Ameel richtte in 1983 de zaak op, als eerste funerarium en later als eerste aula te Ieper. 

Na eerst rouwmaaltijden in restaurant ’t Torretje te verzorgen, breidde grootvader Leo dit verhaal uit. De zaak stoelt daarmee op jarenlange ervaring. Telkens stapte een nieuwe generatie in de zaak, en daardoor bleef de zaak groeien en zich vernieuwen.


Hoe het er vandaag aan toe gaat

Bij Uitvaartzorg Leo staat persoonlijk comfort centraal. Om iedereen een comfortabele en persoonlijke dienst te kunnen geven, verbeterden en breidden we de zaak uit. We voegden stelselmatig een vernieuwd funerarium, een grote, nieuwe aula, een ontvangstruimte en een koffiekamer… toe. Ook de huidige ontwikkelingen kregen een plaatsje. In de winkel kan je verschillende rouwartikelen, zoals een rouwjuweel, ontdekken. Verder bieden de nieuwste audio- en videotechnieken de mogelijkheid tot het live-streamen, maar ook het vereeuwigen van uitvaartdiensten.

Uitvaartzorg Leo heeft een jong team in dienst, dat ernaar streeft geduldig te luisteren naar ieders verhaal. Persoonlijk contact dragen wij hoog in het vaandel. Samen leggen we de puzzel van jouw afscheid. Breng jij 27 puzzelstukken aan, dan zullen wij de laatste drie stukjes op hun plaats doen vallen. Ook omgekeerd. Zijn er slechts drie stukjes voorhanden, dan zullen wij ons uiterste best doen tot de puzzel volledig af is. Bij ons vind je een optimale integratie, die ontstaan is door onze jarenlange ervaring. Wij luisteren naar jouw wensen en brengen daarna de praktische zaken in orde.

"We leggen samen de puzzel

van het afscheid"

Kurt Ameel