CORONA PREVENTIE - UPDATE 18/03/20

Naar aanleiding van de maatregelen die onze regering heeft genomen om de verspreiding van het virus in te dijken, werden ook de aanbevelingen voor de Belgische uitvaartsector bijgesteld.

Uitvaartregeling
Alle regelingen verlopen bij voorkeur telefonisch of per mail. Het aantal mensen dat ter plaatse komt om de uitvaart te regelen dient zich te beperken tot 2 personen. Alle contact met risicopersonen dient te worden vermeden.

Rouwgroet
Het brengen van een laatste groet in het uitvaartcentrum gebeurt enkel op afspraak gedurende maximum 1 uur en in intieme kring (naaste familie en belangrijkste personen). Maximum 5 bezoekers mogen zich tegelijkertijd in dezelfde ruimte bevinden, voor zover de regels van “social distancing” kunnen worden gerespecteerd. Omhelzingen en handdrukken worden vervangen door een hand op het hart en/of een knikje. De stoelen dienen op voldoende afstand van elkaar te staan. Wij raden mensen boven de 70 jaar of met een zwakke gezondheid aan om zich niet te verplaatsen naar het uitvaartcentrum. De wijwaterkwast wordt verwijderd en de zegening van de overledene gebeurt met een knikje of een kruisteken.

Uitvaartplechtigheid in de aula of kerk
De dienst mag slechts worden bijgewoond door maximum 20 personen (met inbegrip van het personeel van het uitvaartcentrum). Dat aantal dient minder te zijn dan 20 als de regels inzake social distancing (1,5 m afstand) niet kunnen worden gerespecteerd. Er dient voldoende ruimte tussen de stoelen te worden voorzien met het oog op de social distancing. Een eerbetoon is nog altijd mogelijk op een later tijdstip na afloop van deze sanitaire crisis.

Online rouwregister
Kennissen, vrienden en buren kunnen steeds hun medeleven betuigen via het online rouwregister.

Bereikbaarheid
Wij blijven 24/24 bereikbaar.

Ter bescherming van ons allen danken wij voor uw begrip en burgerzin.
Uitvaartzorg Leo

Uitvaartzorg Leo | Dikkebusseweg 37, 8900 Ieper

Wat te doen bij overlijden?

1. Verwittig een dokter

Bel meteen de (huis)arts van de overledene. Had hij/zij geen arts, contacteer dan uw eigen huisarts of bel de hulpdiensten. De arts zal een verklaring van overlijden opmaken. Dit document is nodig om aangifte van overlijden te doen bij de gemeente.

2. Contacteer ons: 057 20 55 33

Wij staan 7 dagen op 7, 24 op 24 uur paraat om u doorheen de moeilijke periode te loodsen na het overlijden van een dierbare. Wij regelen de praktische zaken, maar kunnen u ook helpen met steun en goede raad.

3. Contacteer de naasten

Verwittig de naasten van de overledene (familie, vrienden, buren,...) en bespreek met hen de mogelijkheid om de overledene nog te zien. Met anderen in de buurt staat u er bovendien niet alleen voor tijdens deze emotionele momenten.

4. Heeft de overledene een uitvaartverzekering?

Kijk na of de overledene een uitvaartverzekering heeft.

Vragen? Kom gerust bij ons langs, dan leggen wij u vrijblijvend de verschillende mogelijkheden uit.

Kan ik dag en nacht terecht bij Uitvaartzorg Leo?

Jazeker, u kan ons 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereiken voor het melden van een overlijden (057 20 55 33).

Vragen? Kom gerust bij ons langs, dan leggen wij u vrijblijvend de verschillende mogelijkheden uit.

Wat kost een uitvaart?

Bij Uitvaartzorg Leo gaan wij voor een persoonlijk afscheid, perfect ingevuld volgens jouw wensen, een afscheid op maat. De kostprijs van een uitvaart hangt dus eigenlijk af van jouw wensen. Hoe meer je wil, hoe hoger de prijs. Een gemiddelde prijs voor een uitvaart bestaat dus eigenlijk niet.

Vragen? Kom gerust bij ons langs, dan leggen wij u vrijblijvend de verschillende mogelijkheden uit.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering wordt vaak door verzekeraars verkocht als een mooi gebaar naar de achterblijvers. Met het afsluiten van zo'n verzekering ben je immers gerust dat je nabestaanden niet voor de kosten van de uitvaart zullen moeten opdraaien.

De praktijk is toch wat anders, daar zijn we bij Uitvaartzorg Leo ook eerlijk over. Je uitvaart wordt uiteindelijk niet door je nabestaanden betaald, maar door je nalatenschap. Die bevat meestal voldoende middelen, zonder dat je het zelf beseft, voor jouw afscheid.

Heb je schrik dat je niet voldoende financiële middelen hebt, dan kan je gaan sparen. Een kleine premie betalen voor een uitvaartverzekering is zo'n mogelijkheid. Je betaalt dan maandelijks een vrij klein bedrag, waarmee je spaart voor een kapitaal. Dit kapitaal wordt na overlijden uitgekeerd om de uitvaartkosten te betalen. Is het niet genoeg voor het afscheid, dan zal er moeten worden bijgelegd. Is het te veel, dan krijgen de erfgenamen meestal het overschot.

Vragen? Kom gerust bij ons langs, dan leggen wij u vrijblijvend de verschillende mogelijkheden uit.

Is een crematie goedkoper dan een begrafenis?

Uitvaartzorg Leo wil maatwerk en kwaliteit bieden. Ze schrikken er echter niet voor terug om ook delicate vragen te beantwoorden.

Bij heel veel mensen bestaat bijvoorbeeld het idee dat de prijs van een crematie lager is dan een begrafenis. Een woordje uitleg kan dan helpen. We vertrekken daarbij niet vanuit de verschillen tussen een crematie en een begrafenis, maar juist vanuit de overeenkomsten. Het aantal overeenkomsten is namelijk veel groter dan je denkt. De verschillen ontstaan eigenlijk pas na het afscheid. Om het nog een tikkeltje scherper te stellen: vanaf het moment dat de lijkkist niet meer zichtbaar is.

Vragen? Kom gerust bij ons langs, dan leggen wij u vrijblijvend de verschillende mogelijkheden uit.